Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرخ علیخانی معاون امور تولید شرکت ملی نفت با اشاره به اینکه طبیعی است که هر کشور بر اساس میزان مساحت میدان‌های نفتی مشترک دارای سهم مشخصی در تولید است، گفت: بر همین اساس ایران در تولید نفت خام از میادین مشترک نسبت به کشور عراق عقب نیست.

او افزود: اگر تفاوت تولید نفت بین ایران و عراق وجود دارد براساس مساحت میادین مشترک نفتی در خاک هر کشور است و برداشت و تولیدی که انجام می‌شود به صورت مستمر از سوی مراجع بین المللی هر ۲ کشور مورد ارزیابی و بررسی قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



علیخانی در شرکت ملی نفت ایران میزان تولید در میادین نفتی مشترک را متعادل و مساوی و میزان تولید در میادین مشترک غرب کارون را نیز نشان دهنده این موضوع دانست و بیان داشت: تنها تفاوت موجود در برداشت نفت از میادین مشترک از سوی ایران را استفاده از ظرفیت‌های داخلی است، البته این امکان وجود دارد که عراق از امکانات بیشتری برای تولید برخوردار باشد، اما این موضوع باعث نشده که ایران از برداشت میزان سهم تعیین شده عقب باشد.

اولویت تولید با استخراج نفت از میادین مشترک است
معاون امور تولید شرکت ملی نفت با اشاره به اینکه نیاز پالایشگاهی و صادرات نفت کشور دارای ظرفیت مشخصی است، ادامه داد: بر همین اساس کار استخراج نفت از میادین مشترک به عنوان یک اولویت تعیین شده و با جدیت دنبال می‌شود ضمن اینکه اولویت بعدی تولید با چاه‌های نفتی است که از نظر مهندسی دارای مشکل هستند و به همین منظور کار استخراج از آن‌ها با این هدف انجام می‌گیرد که تولید در این چاه‌ها تحت الشعاع قرار نگیرد تا از چالش‌های بعدی در رابطه با باز تولید آن‌ها جلوگیری شود.

این مقام مسئول تامین خوراک پالایشگاه‌ها را همراه با کمیت و کیفیت عنوان و اظهار کرد: باید توجه داشت که کیفیت خوراک پالایشگاه‌های کشور با یکدیگر متفاوت است، به این معنی که هر تولیدی را نمی‌توان به هر پالایشگاهی اختصاص داد، بنابراین نوع تولیدات متناسب با مشخصات طراحی هر پالایشگاه صورت می‌گیرد.

علیخانی با بیان اینکه در شرکت ملی نفت ایران بیان داشت: بر همین اساس، تعهدات پایین دستی این شرکت برای تامین نیاز پتروشیمی‌ها، شرکت گاز، صنایع عمده در بخش گاز، بخش‌های تولیدکننده برق در حال انجام است، ضمن اینکه مجموع این شرایط و نیازها، میزان تولید نفت در کشور را تنظیم می‌کند.

تمرکز صنعت نفت بر توانمندی سازندگان داخلی کالا
او با اشاره به تلاش‌هایی که در بخش توسعه و تولید نفت در شرایط آب و هوایی سخت جنوب کشور انجام می‌شود، افزود: در اطراف کشور، شرکت‌های بزرگ نفتی دنیا حضور دارند، اما در ایران با استفاده از ظرفیت داخلی نتایج به‌وجود آمده در بخش توسعه و تولید نفت رضایت بخش است.

علیخانی تمرکز فعلی صنعت نفت را تقویت و توانمندسازی سازندگان داخلی کالا‌های مورد نیاز صنعت نفت عنوان و تصریح کرد: تا پیش از این کالا‌هایی با تکنولوژی‌های پایین یا متوسط نیز مورد حمایت مجموعه نفت قرار می‌گرفت، اما لازم است با برنامه‌ریزی‌هایی که صورت می‌گیرد این توانمندی در مسیر ساخت و تهیه کالا و خدماتی با تکنولوژی‌های بالا قرار گیرد.

او یکی از برنامه‌ریزی‌های جدی که در شرکت ملی نفت ایران صورت گرفته را نوسازی و بازسازی تاسیسات این صنعت دانست و ادامه داد: در این رابطه اقدامات خوبی در مناطق نفت‌خیز آغاز شده و در این خصوص از ظرفیت‌های داخلی بسیار مناسبی استفاده شده است.

تحویل و تحول تاسیسات تلمبه خانه غرب کارون به شرکت نفت و گاز اروندان
علیخانی در بخش دیگری از این گفتگو به تحویل و تحول تاسیسات تلمبه خانه نفتی غرب کارون به شرکت نفت و گاز اروندان بیان کرد و گفت: این اقدام امروز در حالی صورت گرفت که حجم قابل توجهی از تولیدات این منطقه به ویژه از میادین مشترک با کشور عراق به مبادی صادراتی انتقال می‌یابد.

او با بیان اینکه تا پیش از این این تاسیسات در اختیار شرکت مهندسی توسعه نفت (متن) بوده که طی فرآیندی به شرکت اروندان به عنوان بهره‌بردار منتقل شده است، افزود: پیش از این نیز در زمینه میدان دارخوین و میدان آزادگان جنوبی چنین فرآیند انتقالی صورت گرفته است.

تلمبه خانه غرب کارون به عنوان گلوگاه مهم صادرات نفت میادین غرب کارون، در فاز اول ظرفیت انتقال ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام سبک و سنگین را دارد و این میزان در فاز دوم به بیش از یک میلیون بشکه خواهد رسید.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: تولید نفت پارسی خبر ایران عراق میادین مشترک نفتی میادین مشترک شرکت ملی نفت غرب کارون تولید نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۵۷۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، روزنامه وال‌استریت‌ژورنال نوشته است که شرکت هواپیماسازی بوئینگ به دلیل فقدان یکی از قطعات اصلی هواپیمای پهن‌پیکر «۷۸۷ دریم‌لاینر» که با همکاری مشترک یک شرکت آمریکا و یک شرکت روسی ساخته می‌شود، قادر به تولید این مدل هواپیما نیست و به دردسر افتاده است.

وال‌استریت‌ژورنال نوشت: مبدل حرارتی که در سیسم کنترل محیطی هواپیما استفاده شده و دمای قطعات الکترونیکی آن را تنظیم می‌کند، پیش‌تر با همکاری مشترک شرکت آمریکایی «کالینز اروسپیس» و شرکت «اچ‌اس-نائوکا» مستقر در مسکو ساخته می‌شود.

با این حال، این همکاری مشترک مارس ۲۰۲۲ و اندکی پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین، به عنوان بخشی از تحریم‌های آمریکا علیه روسیه، متوقف و خط تولید قطعات تنظیم دما به کارخانه جدید «کالینز اروسپیس» واقع در آمریکا و انگلیس منتقل شد. آنها در ابتدا موفق به تامین تقاضای بوئینگ بودند اما حالا با کمبود این قطعه روبه‌رو شده‌اند زیرا بوئینگ تصمیم به افزایش تولید «دریم‌لاینر» گرفته است.

دِیو کالهون، مدیر اجرایی ارشد بوئینگ در ماه آوریل گفته بود: «وقتی حمله اتفاق افتاد، خط تولید منتقل شده اما ظرفیت تولید با تقاضای ما همخوانی ندارد.

بوئینگ هفته گذشته به سرمایه‌گذاران اعلام کرد که به دلیل فقدان مبدل حرارتی و همچنین صندلی کابین، قادر به تولید کافی دریم‌لاینز نیست. تولید ماهانه بوئینگ ۷۳۷ مکس نیز به دلیل مشکلات این شرکت در رفع نواقص فنی(جدا شدن دریچه روی بال یک فروند هواپیمای خطوط هوایی آلاسکا در ماه ژانویه) تک‌رقمی شده است. این مدل سابقه طولانی در حادثه‌آفرینی دارد به طوری‌که حوادث رخ‌داده برای این مدل ناشی از نقص فنی، در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به مرگ بیش از ۳۴۰ نفر منجر شد.

کد خبر 6097169

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • فیلم‌های سیاه ما با فیلم‌های سیاه آمریکایی تفاوت‌هایی دارد
  • ۲۳ سند آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور
  • تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • نقشه راه تجارت ایران و عراق تدوین می‌شود
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی