Web Analytics Made Easy - Statcounter

هلند با ۴۱ هزار کیلومتر مربع، مساحتی حدود «یک‌چهلم» مساحت ایران دارد. گزارش رسمی دولت این کشور را درباره فروش محصولات کشاورزی در سال ۲۰۱۷ ببینید. ۰۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۴ اقتصادی اقتصاد ایران کشاورزی نظرات

خبرگزاری تسنیم؛ پرونده ویژه «مزرعه پدری» ــ 118

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، برخی مدیران و کارشناسان بحران آب را به‌عنوان مانع اصلی کشاورزی کشور برمی‌شمرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این افراد جریان خبری گسترده‌ای را برای تقویت این انگاره هدایت می‌کنند که «ایران به زحمت توان تأمین غذای 30 میلیون نفر را دارد!» در حالی که مطالعات دقیق ظرفیتهای داخلی، و همچنین اذعان تمامی وزرای حوزه کشاورزی پس از انقلاب - جز یک مورد - عکس این ادعا را نشان می‌دهد. این گفتمان نادرست تا آنجا پیش رفته که امپراطوری خبری صهیونیستها و رسانه‌های متخاصم نیز در خبرهایشان برای «بحرانی جلوه دادن شرایط ایران»، بصورت متناوب کلمات را از «سلسله گفتگوهای» این افراد و این جریان عاریه می‌گیرند و به آن استناد می‌کنند.

بیشتر ببینید

1. گفتار وزرای جهادکشاورزی / سرافکندگی وزیری که «خودکفایی» را «مزخرف» شمرد؛ به‌روایت آمار

2. حجتی هم رو در روی کلانتری ایستاد/ محدودیت آب در کشاورزی «حرف مفت» است

3. تسنیم افشا می‌کند/ کلانتری؛ وارداتچی مظلوم تراریخت/ ظاهراً برنج تراریخت داخلی در کار نیست + سند

علاوه بر اعتراض کارشناسیِ تمامی وزرای حوزه کشاورزی پس از انقلاب به این گفتمان؛ مطالعات تطبیقی با کشورهای موفق دنیا نیز ظرفیتهای کم‌نظیر کشاورزی کشور را خاطرنشان می‌کند. برای نمونه سایت رسمی دولت هلند اخیراً اعلام کرد صادرات محصولات کشاورزی این کشور در سال 2017، با رشد 7 درصدی نسبت به سال 2016، به رکورد تازه 92 میلیارد یورو نزدیک شده است. {گزارش دولت هلند را اینجا ببینید}

شرایط متنوع اقلیمی و متوسط بارش قابل توجه تنها در سه استان شمالی (گیلان حدود 1000، مازندران حدود 650 و گلستان حدود 470 میلیمتر) شرایط مناسبِ مشابه یا بهتر از کشور کوچک «هلند» را در اختیار مردم و مدیران کشاورزی کشور قرار داده‌ است.این در حالی است که مطابق آمارهای رسمی، صادرات محصولات کشاورزی ایران حدود 5 میلیارد دلار (معادل حدود 4 میلیارد یورو) را نشان می‌دهد که رقمی حدود 25 برابر کمتر از صادرات کشور هلند است.

کشور هلند با 41 هزار کیلومتر مربع، حدود یک چهلم کل کشور ایران، و حدود دوسوم سه استان شمالی کشور مساحت دارد. گذشته از این سه استان، تنوع اقلیمی و ظرفیتهای متنوع کشاورزی در سایر استانها، شرایط سرزمینی ایران را به یکی از خاص‌ترین کشورها جهت کشاورزی تبدیل کرده و انگاره «ظرفیت کشور برای تأمین غذای یک میلیارد نفر» را تقویت می‌کند.

کارگروه تخصصی کشاورزی خبرگزاری تسنیم، طی روزهای آینده دلایل مؤید این انگاره را بررسی خواهد کرد.

انتهای پیام/*

R1371/P1012122/S7,77,83,85/CT6 واژه های کاربردی مرتبط پرونده "مزرعه پدری"

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۰۱۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت اقتصاد، در این نشست که با حضور سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی و محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی و جمعی از معاونان و مدیران دو وزارتخانه و در وزارت اقتصاد برگزار شد، راهکار‌های تامین مالی توسعه ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان خوزستان و ۵۰ هزار هکتار از اراضی استان‌های گیلان و مازندران مورد بررسی قرار گرفت.

تامین مالی ریالی این پروژه‌ها و استفاده از فاینانس کشور چین از جمله راهکار‌هایی بود که در این نشست مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به اهمیت و ضرورت تامین امنیت غذایی کشور و نقش این اراضی در افزایش تولید محصولات مهم کشاورزی از جمله ذرت، سویا و برنج مقرر شد در خصوص یکی از روش‌های تامین مالی از طریق فاینانس خارجی یا استفاده از منابع ریالی بانک‌های کشور تصمیم گیری شود.

بر اساس این گزارش، با اجرای این طرح‌ها نزدیک به سه میلیون تن افزایش تولید در بخش محصولات کشاورزی کشور ایجاد خواهد شد و میزان منابع لازم برای اجرای این طرح‌ها نیز در حدود ۲ میلیارد دلار برآورد شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سرکوب اعتراضات حمایت از فلسطین در دانشگاه آمستردام
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • ۱۷۵هکتار اراضی کشاورزی چهارباغ آزاد سازی شد
  • نمایش «گالیله» بیش از ۱ میلیارد تومان فروخت
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • «گالیله» بیش از ۱ میلیارد تومان فروخت
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • صدور پروانه بهره‌برداری برای بیش از ۲۰۰۰ طرح سرمایه‌گذاری سیستان و بلوچستان
  • سیستان و بلوچستان توانمند در استقرار صنایع نیروگاهی