Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-07@14:01:15 GMT

خطری که تا سال 2050 بخش اعظم کشور را فرا می گیرد

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۱۹۴۳۰

خطری که تا سال 2050 بخش اعظم کشور را فرا می گیرد

دکتر علی خلیلی، استاد هواشناسی دانشگاه تهران گفت: دمای هوا در ایران طی ۵۰ سال اخیر بین ۱.۵ تا ۲ درجه افزایش یافته است و تا سال ۲۰۵۰ مساحت خشک و فراخشک ایران به ۷۴.۵ درصد می‌رسد.

ایران آنلاین / دکتر علی خلیلی در نشست علمی گرد و غبار، چالش‌ها و راهکارها که امروز، ۲۷ خرداد در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: پژوهشی برای بررسی خطر بیابان‌زایی در ایران انجام شده که در آن میزان خطر براساس سه شاخص بارندگی، رطوبت و تداوم خشکسالی مشخص شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به شاخص بارندگی اظهارکرد: طبق این شاخص مناطقی که دارای بارندگی بیش از ۶۰۰ میلیمتر در سال هستند بی‌خطر و مناطق دارای بارندگی کمتر از ۱۵۰ میلیمتر در معرض خطر شدید بیابان‌زایی قرار دارند.
خلیلی در خصوص شاخص رطوبت نیز گفت: خطر شدید در چارچوب این شاخص در مناطقی وجود دارد که ۲۷۵ روز از سال دچار خشکی هوا هستند.

این استاد دانشگاه تهران یکی دیگر از مسائلی که خاک کشور را در معرض خطر شدید بیابان‌زایی قرار می‌دهد تداوم خشکسالی ذکر و اظهار کرد: خشکسالی سالانه چندان خطری ندارد، اما تداوم هفت ساله خشکسالی خاک کشور را در معرض خطر شدید قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: بر اساس این سه شاخص و ایجاد ارتباط میان آن‌ها، در حال حاضر ۳۵.۴ درصد مساحت کشور فراخشک و ۲۹.۱۵ درصد از مساحت ایران خشک است که در مجموع حدود ۶۵ درصد خاک کشور را شامل می‌شود. با این روند تا سال ۲۰۵۰ مساحت خشک و فراخشک ایران به ۷۴.۵ درصد می‌رسد.

خلیلی در پایان روند افزایش دما را نیز در افزایش خطر بیابان‌زایی موثر دانست و اظهار کرد: بررسی‌ داده‌های ۵۴ ایستگاه هواشناسی کشور برای محاسبه دمای متوسط فلات ایران از این حکایت دارد که میانگین دما از ۱۶.۵ درجه سانتیگراد در سال ۱۹۶۰ به بیش از ۱۸ درجه سانتیگراد در سال ۲۰۱۰ افزایش پیدا کرده است./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۱۹۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه بارشی چهارمحال و بختیاری را فرا می‌گیرد

معاون توسعه و هواشناسی چهارمحال‌وبختیاری گفت: برای روزهای دوشنبه تا چهارشنبه مجددا به تناوب شاهد افزایش ابر وزش باد شدید تا نسبتا شدید لحظه‌ای، رگبار باران و رعد و برق برای استان به ویژه مناطق غربی پیش بینی می‌شود.

معصومه نوروزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری اظهار کرد: برای امروز _ یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ افزایش ابر و گاهی وزش باد ملایم برای اکثر نقاط استان انتظار است، همچنین بارش‌های رگباری و ضعیف در غرب استان به خصوص برای کوهرنگ پیش بینی می‌شود.

وی افزود: برای روزهای دوشنبه تا چهارشنبه مجدداً به تناوب شاهد افزایش ابر وزش باد شدید تا نسبتاً شدید لحظه‌ای، رگبار باران و رعد و برق برای استان به ویژه مناطق غربی پیش بینی می‌شود، همچنین احتمال وقوع تگرگ دور از انتظار نیست.


معاون توسعه و هواشناسی چهارمحال‌وبختیاری اضافه کرد: شدت بارش‌ها برای غرب استان به خصوص اردل، بخشی‌های کیار، کوهرنگ و غرب لردگان پیش بینی می‌شود.

نوروزی افزود: برای روزهای دوشنبه تا چهارشنبه برای مناطق غربی استان هشدار سطح نارنجی هواشناسی و برای سایر نقاط استان هشدار زرد هواشناسی صادر شده است.

وی ادامه داد: در برخی از مناطق استان به خصوص نیمه غربی، ممکن است بارش‌ها به صورت نقطه‌ای تقویت شود بنابراین آبگرفتگی معابر، احتمال سیلابی شدن مسیرها و رودخانه‌ها طی این مدت دور از انتظار نیست.

معاون توسعه و هواشناسی چهارمحال‌وبختیاری تصریح کرد: برای صبح روز پنجشنبه کاهش نسبی دما را خواهیم داشت و از ظهر پنجشنبه تا هفته بعد دمای هوا روند افزایشی خواهد داشت، همچنین برای روزهای پنجشنبه و جمعه بارشی پیش بینی نمی‌شود.

کد خبر 750887

دیگر خبرها

  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • سیل و بارندگی شدید در افغانستان ۱۴ کشته برجای گذاشت
  • سامانه بارشی چهارمحال و بختیاری را فرا می‌گیرد
  • ورود سامانه جدید بارشی از عصر امروز به مرکزی/ وزش باد شدت می گیرد
  • آذرخش، ۵۰ رأس دام عشایر فارس را تلف کرد
  • تصاویر سیل شدید در برزیل در پی بارندگی‌های اخیر
  • با همه بارش‌ها، ۲۲ استان هنوز دچار خشکسالی است
  • وزش باد نسبتا شدید زنجان را فرا می‌گیرد
  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • تصاویر | رودخانه دز پس از بارش شدید باران