Web Analytics Made Easy - Statcounter

۴۰ درصد جنگل های دست کاشت استان اصفهان و شش درصد جنگل های دست کاشت کشور، در آران و بیدگل قرار دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل ازخطب شکن؛ از بین رفتن تعادل برداشت از منابع طبیعی بسیاری از مناطق جهان از جمله ایران را با چالش های زیست محیطی روبرو کرده است. در ایران علاوه بر کمبود بارندگی، تبخیری معادل سه برابر میزان متوسط جهانی صورت می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال کشور ما از نظر داشتن گونه های گیاهی در رده پنجم جهانی قرار دارد و از 13 اقلیم شناخته شده در جهان، 11 مورد آن در ایران قرار دارد.

وضعیت جغرافیایی ایران

مساحت جنگل های جهان حدود چهار میلیارد هکتار است. جنگل ها 30 درصد خشکی های جهان را پوشانده اند و به صورت سرانه، به ازای هر نفر از جمعیت جهان شش هزار متر مربع جنگل وجود دارد. مساحت جنگل های ایران 14.3 میلیون هکتار است که معادل 8.7 درصد مساحت کشور است. بدین ترتیب سرانه جنگل های ایران هزار و 700 متر مربع به دست می آید که یک سوم میزان جهانی است.

علاوه بر این مراتع جهان نیز حدود 5.3 میلیارد هکتار است که 43 درصد خشکی های جهان را پوشانده و سرانه مردم جهان 7.6 هکتار است. در ایران این مساحت 84.8 میلیون هکتار است که معادل 53 درصد مساحت کشور محسوب می شود. سرانه ایران از این حیث، 1.1 هکتار است که کمتر از یک ششم سرانه جهانی است.

در جهان 1.4 میلیارد هکتار بیابان وجود دارد که 10 درصد خشکی های جهان را شامل می شود. سرانه جهانی بیابان حدود دو هزار متر مربع است. مساحت بیابان های ایران 32.5 میلیون هکتار، معادل 20 درصد سطح کشور است. علاوه بر این سرانه بیابان های ایران چهار هزار و 300 متر مربع و دو برابر میزان جهانی است. 90 درصد کشور ما (که آران و بیدگل را نیز شامل می شود) در منطقه خشک و نیمه خشک واقع است. میانگین بارندگی ما تقریبا یک سوم میانگین جهانی و تبخیر سه برابر متوسط جهانی است.

آران و بیدگل و اقلیم بیابانی

آران و بیدگل شش هزار و 51 کیلومتر مربع وسعت دارد که ۶۳ درصد از مساحت آن را مناطق بیابانی تشکیل داده است. وسعت این مناطق در آران و بیدگل بیش از سه هزار و 800 کیلومتر مربع است. بدین ترتیب آران و بیدگل سرزمینی بیابانی محسوب می شود که تنها عامل حفظ زندگی انسان در آن، وجود جنگل های دست کاشت و مانع شدن این جنگل ها از پیش روی بیابان است.

در این شهرستان ۱۲۰ هزار هکتار جنگل های دست کاشت وجود دارد که ۴۰ درصد جنگل های دست کاشت استان اصفهان و شش درصد از جنگل های دست کاشت کشور را شامل می شود.

تاغزارهای آران و بیدگل در مدت ۵۰ سال با زحمات مردم محلی و اداره منابع طبیعی ایجاد شده است و اگر از بین برود، آینده روشنی در انتظار شهرستان نخواهد بود. هم اکنون تغییرات اقلیمی، افزایش گرما، کمبود نزولات جوی، کم آبی و خشکسالی های متعدد چند سال اخیر از مهمترین عواملی هستند که تخریب عرصه های منابع طبیعی و مراتع را باعث می شوند.

حیات آران و بیدگل در گرو جنگل های کویری است

نزولات آسمانی در زمین هایی که دارای پوشش گیاهی و جنگلی هستند 40 برابر زمین های فاقد پوشش گیاهی است. سیل و فرسایش خاک از جمله اثراتی است که فقدان پوشش گیاهی به دنبال دارد. بر اساس آمارها هر هکتار جنگل حدود 2.5 متر مکعب اکسیژن خالص تولید و حدود هشت تن گاز کربنیک و سایر آلاینده را جذب می کند. علاوه بر این در مناطق خشک و کویری مانند آران و بیدگل، جنگل های کویری کاربرد ویژه ای در جلوگیری از گسترش بیابان دارد، به طوری که هر هکتار جنگل می تواند بیش از 60 تن ریزگرد را جذب کند.

اگر جنگل های دست کاشت آران و بیدگل نباشد، ریزگردهایی که در بیابان ها وجود دارد، عرصه را برای زندگی انسان ها و موجودات منطقه تنگ می کند. در واقع حیات آران و بیدگل به وجود این جنگل ها گره خورده است و باید همگی از آن حفاظت کنیم.

در این وضعیت ارتقای سطح آگاهی مردم و آموزش فرهنگ عمومی حفظ عرصه های منابع طبیعی و زیست محیطی و همکاری بین بخشی و مشارکت همه نهادها در اجرای طرح های پیشگیرانه در سطح شهرستان از اهمیت خاصی برخوردار است.

گزارش از مجتی خانی

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۵۶۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قحطی گل در دیار کویر

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ تیم های فوتبال گل گهر سیرجان و شمس آذر قزوین در چهارچوب هفته بیست و ششم لیگ برتر فوتبال کشور از ساعت ۱۹ یکشنبه ۱۶اردیبهشت در ورزشگاه سردار سلیمانی سیرجان به مصاف هم رفتند که این بازی سرد و کسل کننده گلی در برنداشت.

بازی ضعیف دو تیم حوصله تماشاگران حاضر در ورزشگاه و بیننده های تلویزیونی را سر می برد و در نهایت هم هیچ یک موفق به گشودن دروازه یکدیگر نشدند.

بازی بیشتر در میانه های زمین جریان داشت و دو تیم به زیر توپ می زدند و رفع تکلیف می کردند.

تنها موقعیت خطرناک این دیدار را روبرتو تورس هافبک اسپانیایی سیرجانی ها خلق کرد جایی که در اواخر نیمه دوم روی یک ضربه ایستگاهی توپ را به تیر دروازه علیرضا جعفرپور کوبید تا آه از نهاد هواداران گل گهر بلند شود.

دیگر نکته این دیدار کم موقعیت اخراج معین قربانی بازیکن شمس آذر در واپسین ثانیه های بازی بود که شمس آذر را ۱۰ نفره و او را از حضور در دیدار بعد محروم کرد.

شمس آذر با این تساوی ۳۶ امتیازی شد تا در رده هفتم جدول رده بندی باقی بماند.

این تیم در هفته بیست و هفتم این رقابت‌ها باید در ورزشگاه سردار آزادگان قزوین از قوی سپید انزلی یعنی ملوان پذیرایی کند.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903313

دیگر خبرها

  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • حیات یک کشور وابسته به معلمان است
  • نخستین چراگاه دست‌کاشت در کشور راه‌اندازی شد
  • قحطی گل در دیار کویر
  • آغاز برداشت گُل گاوزبان در گلستان
  • برگزاری یادواره ۴۰۰ شهید کارگر و فرهنگی آران و بیدگل
  • شکوفایی صنعت همدان با ایجاد بندر خشک
  • بازارهای نوظهور جهان با سریع‌ترین رشد در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹
  • وضعیت تجارت سیمان در ایران و جهان
  • تشکیل حیرت‌انگیز یک دریاچه در کویر اصفهان + فیلم